Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Miljonpublik för Fångarna på fortet

Publicerad: 21 augusti 2017, 09:48
Uppdaterad: 21 augusti 2017, 11:57

Fångarna på fortet har underhållit svenskarna sedan 1990.

Drygt en miljon svenskar såg säsongspremiären av den klassiska fredagsunderhållningen.


Ämnen i artikeln:

TV 4Fångarna på fortet

I fredags hade det blivit dags för programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin att återigen inta Fort Boyard tillsammans med nya deltagare.

Nytt för i år var också att det numera är Rikard Wolff som har i uppdrag att ställa kluriga frågor till de tävlande.

Fredagens säsongspremiär av Fångarna på fortet sågs av totalt 1 100 000 tittare, med en andel på 40,9 procent och en rating på 8,8 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år.

– Det är så roligt att fortets utmaningar, och nu också Rikard Wolffs kluriga gåtor, engagerar den svenska tv-publiken. Att programmet efter 25 år fortfarande når en så pass stor publik visar vilken styrka programmet har. Med Gunde och Agneta vid rodret och ett alldeles extra modigt uppställ deltagare så ser vi såklart fram emot en fortsatt spännande säsong, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, i en kommentar till premiärsiffrorna.

Fångarna på fortet sändes första gången 1990. Vårens säsong hade tittarsiffror om 785 000, en andel på 17,4 procent, och 6,6 procent i rating.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV 4Fångarna på fortet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.