Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Metronome skrotar postproduktionen

Publicerad: 8 Maj 2012, 06:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:23

Metronome lägger ner sitt interna postproduktionsbolag, Mekaniken, på grund av dålig lönsamhet. Cirka tio personer berörs.


Ämnen i artikeln:

Metronome

Mekaniken har funnits inom Metronome sedan mer än 20 år tillbaka och har fungerat som dess interna postproduktionsbolag. Nu läggs det alltså ner.

– Mekaniken har varit ett av grundbolagen i Metronome, de har varit med från början men vi har sett att postproduktionen är något som enklast drivs av produktionsbolagen själva, säger Bertil Rosenlund, CFO på Metronome. 

Om bolaget har funnits i 20 år, varför läggs det ner just nu?

– Vi har haft svårt att få lönsamhet på verksamheten. Produktionsbolagen ska kunna välja fritt om de vill lägga ut postproduktionen externt, göra den själva eller använda den här stora interna resursen som vi har. Det är svårt att alltid få dem att välja det interna.

Mekaniken har cirka tio anställda som Metronome nu sitter i förhandlingar med.

– Vi försöker lösa det här. Det är en bra arbetsmarknad och personerna som har jobbat på Mekaniken är fantastiskt duktiga.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Metronome

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.