Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Metro gör tv-satsning på e-sport

Publicerad: 30 Juni 2017, 06:12
Uppdaterad: 30 Juni 2017, 08:11

E-sportstjärnan Emil "Heaton" Christensen kommer leda programmet.

Metro utökar sin satsning på e-sport.


Ämnen i artikeln:

Metroe-sport

Metro satsar på att bli ledande inom bevakningen av e-sport och har bland annat anställt en heltidsredaktör till tidningens e-sportsredaktion.

Som ett steg i det ledet ska tidningen under hösten starta "Esport-tv". Flera kända profiler kommer medverka i programmet och man förväntar sig en hög tittning och kännedom från start. Varje program ligger på 20 minuter och ska komma ut en gång i veckan.

E-sportstjärnan Emil "Heaton" Christensen som Metro sedan tidigare knutit till sig kommer agera programledare och en panel på två till tre personer kommer också medverka.

– Detta programformat finns för de flesta andra sporter. Denna satsning är en självklarhet för oss, då esport är en sport. Det ligger även helt i linje med Metros satsning och Metros satsning att vara det största och mest innovativa mediehus, säger Emelie Westermark, projektledare Metro, i ett pressmeddelande.

Produktionen står Oh My tillsammans med agenturen Orlando John för.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metroe-sport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.