Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Meters vd om nedläggningen av Idol

Publicerad: 31 Oktober 2011, 14:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:52

TV4:s succéprogram "Idol" ställs in nästa år. Det kommer medföra ekonomiska konsekvenser för produktionsbolaget Meter. Men bolagets vd, Anna Rydin, hoppas att det bara blir ett tillfälligt uppehåll.


Ämnen i artikeln:

MeterIdol

"Idol" har under de senaste åren hört till en av Meters allra största tv-produktioner. Till hösten skrotas dock programkonceptet till förmån för TV4:s nya satsning, "X-factor".

– Självklart får det en ekonomisk konsekvens, dessutom har produktionen varit en betydande del av bolagets själ och hjärta, säger Meters vd Anna Rydin, som inte vill uttala sig om hur stor den ekonomiska förlusten kan bli.

Det internationella produktionsbolaget Fremantle media äger rättigheterna till "Idol". Samma bolag äger också rättigheterna till TV4:s satsning på talangformatet "X-factor".

– Vi är otroligt tacksamma för samarbetet med Fremantle och TV4. Jag hoppas att det bara blir en paus och att vi kan återkomma med "Idol" i framtiden, säger Anna Rydin.

Hon hoppas nu att Meter ska finna nya programidéer som kan fylla tomrummet som lämnas kvar efter flaggskeppet "Idol".

– Vi har fortfarande kvar samma duktiga medarbetare och har redan nya saker på gång, säger Anna Rydin.

Av: Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

MeterIdol

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.