Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Melodifestivalens tittartapp fortsätter

Publicerad: 5 Mars 2018, 12:46
Uppdaterad: 5 Mars 2018, 12:54

David Lindgren programleder årets "Melodifestivalen". Foto: SVT.

Tittarsiffran för lördagens tävling blev årets hittills lägsta, och dessutom den sämsta siffran någonsin för "Andra chansen".


Ämnen i artikeln:

MelodifestvalenSVT

I helgen sändes "Andra chansen" av SVT:s "Melodifestivalen" från Kristianstad. Och den absolut sista chansen att ta sig till den här helgens final tog Margaret, Renaida, Felix Sandman och Mendez.

Under årets upplaga av "Mellon" har flera medier rapporterat om sjunkande tittarsiffror för SVT:s flaggskepp. Förra lördagens deltävling fyra innebar den sämsta tittarsiffran för den deltävlingen sedan 2011 för SVT. Sett till den tredje deltävlingen tappade programmet närmare en halv miljon tittare jämfört med premiären.   

Och frågan var om "Andra chansen" skulle lyckas vända den negativa trenden. Men enligt preliminära siffror från MMS ser tv-tittarna ut att fortsätta överge "Melodifestivalen". 

2 572 000 tittare följde lördagens tävling hemma i tv-soffan, vilket betyder den lägsta tittarsiffran någonsin för "Andra chansen". Dessutom är den siffran den hittills sämsta för Melodifestivalen 2018.

Andelen för samtliga tittare (3-99 år) landade på 66,8 procent och 20-59 år på 74,1 procent.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MelodifestvalenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.