onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Melodifestivalen sänds bara från Stockholm – på grund av pandemin

Publicerad: 14 januari 2022, 13:42

Oscar Zia leder årets omgång av Melodifestivalen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Det blir ingen Melloturné i år, istället kommer alla avsnitt sändas ifrån Stockholm. ”Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen”, säger Hanna Stjärne, vd på SVT.

Ämnen i artikeln:

SVTHanna Stjärne

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Med anledning av den höga smittspridningen av covid-19 kommer ett av SVT:s absolut mest publikkära program – Melodifestivalen – att sändas enbart från Stockholm. Den ursprungliga planen var att även sända från Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik.

Beslutet fattades under veckan av SVT och samarbetspartners. 

– Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Alla som hade sett fram emot sändningarna från Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger SVT:s vd Hanna Stjärne, i ett pressmeddelande. 

Publiktaket för programmet ligger på max 500 personer, enligt de rådande restriktioner som gäller för allmän sammankomst inomhus. Från vilken eller vilka arenor programmet kommer att sändas ifrån är ännu oklart, SVT och dess samarbetspartners ser just nu över alternativ för arena. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev