torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Medieprofilen kräver chefernas avgång

Publicerad: 27 oktober 2017, 08:45
Uppdaterad: 27 oktober 2017, 10:47

Bild 1/2  

Flera av TV4:s tyngsta profiler ifrågasätter kanalens ledning.

Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Martin Timell har sedan några dagar tillbaka avskedats från TV4 och i går kom nyheten om att tidigare ”Äntligen hemma”-producenten Frida Olsson anmäler TV4-cheferna till DO efter hanteringen av anklagelserna mot Martin Timell.

Nu skriver Expressen att kritiken mot att vd:n Casten Almqvist inte sparkat TV4-cheferna Åsa Sjöberg, innehållsdirektör, och Fredrik Arefalk, kanalchef, blir allt starkare. Tidningen rapporterar om att både då- och nuvarande TV4-profiler ifrågasätter ledningens hantering.

– Jag tycker att de ska bort alla tre – in med nytt friskt blod och vänd upp och ner på den här skutan. De håller varandra om ryggen och gör allt för att behålla sina jobb, säger medieprofilen Lulu Carter till Expressen, som är en av de kvinnor som vittnat om Martin Timells sextrakasserier.

Profilerade TV4-reportern Jens B Nordström menar i sin tur att chefernas hantering lett till att "förtroendet har tagit stryk".

– Det är klart att man frågar sig hur de inte kunde lyckas bättre med det här.

Expressen: Kan de sitta kvar?

– Jag tycker att det är en fråga som är värd att ställa i alla fall. Jag ställde den också på stormötet med tanke på att de själva verkar se det som ett så stort haveri, säger han till tidningen.

Även TV4 Nyheterna-profilen Rania Shemoun Olsson har reagerar på att cheferna ännu sitter kvar.

– Det som känns lite skrämmande och läskigt är att chefer kan ha känt till vad Martin Timell misstänks för, vad han ska ha gjort. Där vill vi ha svar av våra chefer. Hur mycket visste de? När visste de det här? Vad gjorde de åt det och varför fick vi inte veta någonting? Tar man inte det på allvar, då tror inte jag att vissa av cheferna kan sitta kvar, sa hon tidigare i veckan till Expressen.

Även Peter Jihde, en av kanalens största profiler, har talat ut om TV4-ledningens hantering efter anklagelserna. I Sveriges Radio P5 menade han att "TV4 måste gå till botten med det här".

– Jag litar fullständigt på min kvinnliga kollega i "Nyhetsmorgon" som säger att hon blivit utsatt för övergrepp, men sen har jag ingen insyn alls i vad som skett på den andra redaktionen. Jag räknar med att TV4 tar tag i det här, säger Peter Jihde till radiokanalen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev