Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Mediebyråerna välkomnar nyhetskanal

Publicerad: 31 Maj 2011, 13:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

En dygnet-runt-kanal för nyheter kommer att ge trovärdighet till TV4, enligt mediebyråerna. Men samtidigt står TV8 som ett skräckexempel.


TV4-Gruppen bekräftade i dag att man i höst startar en nyhetskanal inom ett nystartat nyhetsbolag. Ett beslut som välkomnas av Carina Andersson, tv-chef på Maxus.

– När man har en så pass överhettad tv-marknad som vi har nu så är det inget negativt med fler kanaler. Om de gör detta bra kommer det att ge TV4 en ökad trovärdighet, säger hon till dagensmedia.se.

Johnnie Åkerström, tv-chef på Bizkit, är inte lika positiv. MTG-kanalen TV8 försökte göra kommersiell public service, men lyckades aldrig dra några större tittarskaror.

– Det var inga ratings att prata om, säger han.

Även om en nyhetskanal skulle vara en attraktiv miljö för många annonsörer kommer TV4 få problem med att bygga upp en tillräckligt stor räckvidd för större kampanjer, tror Johnnie Åkerström.

– Det man ser framför sig är att TV4 kommer försöka jobba med ett antal långsiktiga partners, som kanske bidrar med ekonomiska experter eller liknande.

Ett upplägg som TV4 redan testat i samband med ”Förkväll”.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.