Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Mediebyråerna: Annonsörer kan välja bort TV4

Publicerad: 1 September 2010, 13:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:40

Efter att TV4 har gett Sverigedemokraterna grönt ljus kan flera annonsörer komma att välja bort kanalen, enligt mediebyråchefer.


Ämnen i artikeln:

MediacomSverigedemokraternaJohnnie ÅkerströmMediaedge CIAPatrick WallinBizkitDaniel CollinTV4

TV4 gav på onsdagseftermiddagen klartecken till Sverigedemokraternas något redigerade reklamfilm. Ett beslut som kan få övriga annonsörer att reagera starkt, enligt mediebyråchefer som Dagensmedia.se talat med.

– Förra gången hade jag annonsörer på tråden direkt. Och jag kan tänka mig att det finns annonsörer som inte kommer att vilja ligga i de här breaken även denna gång, säger Patrick Wallin, tv-chef på Mediacom.

Eftersom den politiska tv-reklamen endast går i TV4 kan det dessutom finnas kunder som valt bort kanalen under valrörelsen och istället placerat sina spottar i någon av de kanaler som sänder från Storbritannien, säger Patrick Wallin. 

När Dagensmedia.se når Bizkits tv-chef Johnnie Åkerström har han inte sett den nya filmen från Sverigedemokraterna.

– Men när de visade den gamla filmen var det flera kunder som spontant ringde upp och sa att de absolut inte ville synas i samband med den.

Har det kommit sådana önskemål om att inte ligga i samband med andra partier?

– Nej, det har det inte gjort.

MEC:s vd Daniel Collin har tidigare sagt att hans mediebyrå har kontaktat alla sina annonsörer med anledning av valrörelsen.

– Vi vet vilka som inte vill ligga back-to-back med politisk reklam och om de har åsikter om vissa enskilda partier, säger Daniel Collin.

Ungefär hälften tycker inte att det spelar någon roll, säger han.

Enligt Johnnie Åkerström kom flera kunder med förslag på hur man skulle kunna komma runt problematiken med kontroversiell politisk reklam.

– Någon tyckte att man skulle lägga all politisk reklam i samma block.

TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt:

– Som annonsör i TV4 får man räkna med att ha en annons placerad bland andra annonsörer. Och sedan ett tag tillbaka finns det politiska annonsörer, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.