Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Medge Consulting köper NHL

Publicerad: 4 Juli 2011, 11:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

Rättighetsbolaget Medge Consulting, under ledning av den tidigare Canal Plus-chefen Peter Liljestrand, köper rättigheterna till NHL i Europa, Mellanöstern och Afrika.


Förvärvet sker ihop med partnerbolaget Advisers Media International.

Avtalet gäller i fem år och går enligt Medge Consulting ut på att "expandera, utveckla och stärka varumärket på internationella marknader", bland annat genom events.

– Förutom de här tv-avtalen ska vi, tillsammans med NHL, även titta på andra bitar som NHL äger och kontrollerar, säger Peter Liljestrand till dagensmedia.se.

I dag har Viasat tv-rättigheterna för den svenska marknaden. Medge Consulting kommer nu att stycka upp och sälja rättigheterna vidare.

– Vi kommer att kontakta olika kanaler, ja, säger Peter Liljestrand.

Medge Consulting bildades i slutet av 2009 då man förvärvade rättigheterna till Premier League. Senare såldes de vidare till MTG – som därmed snuvade Canal Plus på de attraktiva sändningarna.

Medge Consulting-delägaren Tim Smart sade nyligen till Dagens Media att bolaget avser att genomföra fler affärer den senaste tiden.

– Det stämmer. Vi håller just nu på med förhandlingar för olika sporträttigheter som är intressanta för Norden och våra övriga marknader, sa Tim Smart i januari.

I dag säger Peter Liljestrand:

– Vi har flera rättigheter på gång men jag kan inte avslöja vilka.

Han vill inte heller berätta hur mycket som Medge Consulting betalat för NHL-rättigheterna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.