Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Medge Consulting hotas av likvidation

Publicerad: 22 April 2010, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Medge Consulting har inte lämnat in någon årsredovisning. "Vi gör det imorgon", säger Peter Liljestrand.


Medge Consulting köpte de nordiska rättigheterna till Premier League i höstas. Nyligen sålde man vidare de svenska rättigheterna till Viasat, som därmed snuvade Canal Plus på den prestigefulla engelska fotbollsligan.

Frågan om hur Peter Liljestrand och de andra på Medge Consulting hade kunnat skrapa ihop kapital till affären var uppe för många diskussioner, men Peter Liljestrand har inte velat kommentera den. Däremot står det klart att bolaget tjänat mångmiljonbelopp på den spektakulära affären.

Nu hotas bolaget av tvångslikvidation, skriver nyhetsbrevet TV-Nyheterna.

Detta eftersom de inte lämnat in någon årsredovisning till Bolagsverket för det räkenskapsår som avslutas den 30 april 2009.

– Vi har rätt att försätta ett bolag i likvidation om deras årsredovisning ännu inte kommit in elva månader efter räkenskapsårets utgång. När detta i praktiken sker är beroende av hur hårt arbetstryck vi har, säger en handläggare på Bolagsverket, till TV-Nyheterna.

Medge Consulting har vid två tillfällen fått betala förseningsavgifter till Bolagsverket.

Enligt Peter Liljestrand kommer Medge Consulting att skicka in papperna imorgon.

– Vi har medvetet hållit på dem eftersom vi ville ha med de affärer vi gjort. Vi har dessutom lång tid kvar till deadline från Bolagsverket, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.