Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Medarbetare kan sägas upp på alla Nents marknader

Publicerad: 9 oktober 2019, 13:51

Nordic Entertainment Group (Nent) har i veckan inlett processen att potentiellt säga upp medarbetare i alla länder där mediehuset har verksamhet.

Nent har i veckan inlett en process som kan innebära att medarbetare i alla länder där Nent har verksamhet sägs upp, berättar koncernens pr-chef Nicholas Smith för Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Flera stora förändringar har skett hos mediekoncernen Nent den senaste tiden. Så sent som i går skrev Dagens Media att tjänster försvinner från Nent i Norge. Enligt Nicholas Smith, pr-chef på Nent, är processen där pågående och den kan resultera i att 30–50 tjänster på tv-avdelningen och 4–6 tjänster på radioavdelningen försvinner. Totalt har Nent 215 anställda i Norge. En nedbemmaning av den aviserade storleken skulle innebära den största ett norskt medieföretag någonsin gjort i förhållande till antalet anställda, rapporterar Kampanje.

I början av september rapporterade Dagens Media också om förändringar inom andra delar av den nordiska koncernen, vilka bland annat innebär att Nents ledning halveras och att chefernas ansvarsområden går tvärs över landsgränserna.

Nu står det klart att Nent i veckan har inlett processen att potentiellt säga upp medarbetare i alla länder där Nent har verksamhet: Norge, Danmark, Sverige, Storbrittanien och Finland. Det bekräftar Nicholas Smith för Dagens Media.

– Jag kan inte berätta hur många anställda det rör dig om eller vilka avdelningar som berörs, säger han.

Beslutet är, enligt Nicholas Smith, ett led i de förändringar som just nu pågår på koncernnivå.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev