Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Mastiffs sexfilmning frias – igen

Publicerad: 16 December 2010, 09:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Mot sin vilja fångades hon på bild när hon hade sex med en av ”Kungarna av Tylösand”. Hennes begäran om överprövning avslås nu.


Ämnen i artikeln:

MastiffKanal 5

Efter att ha fått avslag av åklagare valde kvinnan enligt Sydsvenskan att begära överprövning av beslutet att inte inleda förundersökning.

Nu står det klart att tidigare beslut ligger fast.

– Vi tyckte inte att det fanns sådana särskilda skäl i det här fallet. Det beror mycket på att målsägande var maskerad och inte går att identifiera för en bredare allmänhet, säger Pär Andersson, kammaråklagare vid Utvecklingscentrum i Stockholm, till sydsvenskan.se.

Kvinnan hade bett att slippa bli filmad i den pool där hon hade sex med en av deltagarna i den omdiskuterade såpan ”Kungarna av Tylösand”.

Dessutom skulle hon ha hört av sig till produktionsbolaget Mastiff och krävt att scenen inte skulle tas med i programmet. Ett krav som hon alltså inte fick gehör för - och därför anmälde hon Kanal 5 för grovt förtal och brott mot personuppgiftslagen.

Kvinnan har sedan dess, utan framgång, vänt sig både till Justitiekanslern och Åklagarmyndigheten för att ställa Mastiff och Kanal 5 till svars.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MastiffKanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.