Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Mastiff tappar vd:n

Publicerad: 5 september 2012, 11:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

UPPDATERAD. Karin Hellström lämnar vd-posten på Mastiff. Ersättare blir Cem Yeter, tidigare försäljnings- och utvecklingschef.

Ämnen i artikeln:

Mastiff

DT

Dante Thomsen


Karin Hellström har varit vd på Mastiff sedan 2008 men säger nu alltså upp sig efter nära tolv år på bolaget.

– Det är en dialog vi har haft under en tid så det är ingen dramatisk förändring för oss, även om det är tråkigt att Karin sluter, säger Zodiak Medias Nordenchef Johannes Jensen till dagensmedia.se.

Ersätter gör Cem Yeter, som också tidigare haft rollen som t.f. vd. Någon stor kursändring är inte att vänta.

– Nej, vi kommer att fortsätta på samma spår. Mastiff har ju haft två väldigt bra år med succéer som "Så mycket bättre" och "Let's dance" och det ska vi bygga vidare på. När det kommer någon ny är förhoppningen så klart att vi ska ta avstamp där vi står och fortsätta framåt, men Mastiff ska fortsätta att vara ett stort underhållningsbolag som producerar i de flesta genrer.

Att rekerytera en ny vd externt har aldrig varit aktuellt.

– Cem Yeter är ett väldigt bekant namn för våra kunder och han är välkänd bland de som arbetar på Mastiff så vi kände verkligen inte att vi behövde hämta någon externt. Cem har ju tidigare varit t.f vd och det gick väldigt bra även det året. Egentligen kan man säga att vi har haft ett dubbelt ledarskap.

Hur ser du på åren med Karin Hellström som vd?

– När Karin tog över Mastiff var det ett bolag bland många produktionsbolag. Vi syntes inte jättemycket och det var en rätt stor personalomsättning. När hon kom på plats blev det väldigt stabilt, säger han och fortsätter:

– Vi lade också en strategi som gick ut på att växa och bli större med fokus på kvalitét. Den inslagna linjen har vi följt och Mastiff är i dag ett bra komplemet till Jarowskij och Yellowbird. Karin har gjort ett jättebra arbete under åren.

Matiff producerar bland annat "Så mycket bättre" och "Så ska det låta".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev