torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Mastiff får kritik av Arbetsmiljöverket

Publicerad: 21 juni 2021, 11:21

Efter inspektionen hos Mastiff ställer nu Arbetsmiljöverket flera krav på produktionsbolaget. Foto: Mastiff + Paradise Hotels Facebook-sida

Under förra veckans inspektion på Mastiff hittade Arbetsmiljöverket flera brister. Nu har produktionsbolaget tre månader på sig att åtgärda bristerna.

Ämnen i artikeln:

MastiffArbetsmiljöverketParadise Hotel

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på produktionsbolaget Mastiff, vilket Dagens Media var först att berätta om.

Bakgrunden till besöket var att produktionsbolaget inte har anmält den misstänkta våldtäkten i ”Paradise hotel”. Detta trots att Mastiff – enligt Arbetsmiljölagen – kan vara skyldig att anmäla.

Vid besöket såg Arbetsmiljöverket en del som fungerade bra, men också en del brister som behöver åtgärdas. Det framgår av resultatet av inspektionen, som nu blivit offentlig handling, och som SVT Kulturnyheterna var först att rapportera om.

De brister som har identifierats gäller rutinerna för rapportering och utredning av ohälsa, olycksfall och tillbud samt vid kränkande särbehandling. Här krävs, enligt Arbetsmiljöverket, tydligare rutiner för att missförhållanden rapporteras samt information om hur och till vem det ska göras. Dessutom måste Mastiff tydliggöra vad kränkande särbehandling är och vad som görs ifall det förekommer på arbetsplatsen.

Den 16 september ska Mastiff ha agerat på Arbetsmiljöverkets krav. Om så inte har skett kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud.

Mer om den uteblivna anmälan

Efter utebliven anmälan – Arbetsmiljöverket utreder Mastiff 

Arbetsmiljöverket har inte fått in någon anmälan om den misstänkta våldtäkten i ”Paradise hotel” 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev