Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Mästerkocken över miljonen

Publicerad: 9 januari 2020, 09:19

Juryn i Sveriges Mästerkock – Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay.

Foto: Karolina Henke/TV4

Över en miljon tittare bänkade sig framför säsongspremiären av ”Sveriges mästerkock” i TV4.


Ämnen i artikeln:

TV4Sveriges mästerkock

Igår var det säsongspremiär för ”Sveriges mästerkock” klockan 20.00 i TV4. Det är den tionde säsongen i ordningen.

Totalt sågs avsnittet av 1 050 000 tittare, enligt MMS. Det är i paritet med förra årets säsongsstart som sågs av 1 093 000 tittare.

Gårdagens rating i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år landade på 9,1 procent och tittartidsandelen blev hela 40,1 procent. Det kan jämföras med en snittandel på 38,8 procent under förra säsongen.

– Så glädjande att vi firar 10-årsjubileum med över en miljon tittare på TV4. Det är tydligt att tittarna älskar vår mästerliga jury och de passionerade hemmakockarna precis lika mycket som vi gör. Vi har haft ett otroligt fint samarbete med produktionsbolaget Meter under dessa tio år, säger Sara Johansson, exekutiv producent på TV4.

Enligt TV4 ligger onlineratingen på 38 773 i TV4 Play.

”Sveriges mästerkock” följdes av ytterligare en säsongspremiär. Klockan 21.00 var det dags för tittarna att återse Renée Nyberg i ”Renées brygga”.

Och programmet slår förra årets säsongspremiär med råge. Totalt 995 000 tittare bänkade sig framför tv-apparaterna, vilket kan jämföras med 688 000 tittare på förra årets säsongsstart.

Gårdagens rating i målgruppen 15-64 år blev 7,5 procent och andelen landade på 32,5 procent. Onlineratingen i TV4 Play hamnade på 24 116 för avsnittet som gästades av Björn Skifs, Benjamin Ingrosso och Sarah Sjöström.

– Fantastiskt kul med så här fin uppslutning bakom programmet redan från start, speciellt när vi har en supersäsong att se fram emot. Vi har främst våra gäster att tacka för att de bjuder tittarna på sig själva, säger Johan Janrell, exekutiv producent på TV4.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Sveriges mästerkock

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News