Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Massivt sparpaket på Nent

Publicerad: 10 december 2019, 08:12

Nents koncernchef Anders Jensen

Foto: Nent Group

Nent skriver ned tillgångar och inför sparpaket. ”Det är alltid svårt när kollegor måste lämna, men detta är ett nödvändigt steg för att vi ska kunna arbeta och investera smartare”, säger koncernchef Anders Jensen.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Nent ska spara 250 miljoner kronor årligen i form av lägre personalkostnader. Bakgrunden till det kraftiga sparpaketet är att tv-huset vill motverka valutamotvindar och möjliggöra för fortsatta investeringar i Viaplays expansion. 

I ett sms till Breakit skriver Anders Jensen att det handlar om ”mer än 200 tjänster” i Norden och Storbritannien. Totalt har bolaget 1900 anställda. 

Under det fjärde kvartalet kommer bolaget även rapportera engångskostnader på totalt 700 miljoner kronor, vilket består av uppsägningskostnader samt nedskrivningar av bland annat fri-tv-innehåll. 

LÄS OCKSÅ: Nent koncernchef om sparpaketet: ”Naturligtvis väldigt tufft”

– Vår nya funktionsbaserade organisation gör att vi kan ta tillvara de betydande tillväxtmöjligheter vi ser på den nordiska streamingmarknaden samtidigt som vi förbereder oss för ytterligare expansion. Det är alltid svårt när kollegor måste lämna, men detta är ett nödvändigt steg för att vi ska kunna arbeta och investera smartare. Besparingarna kommer att kompensera för valutamotvinden samt gör att vi kan fortsatta investera i expansionen av Viaplay. Viaplays framgång är en viktig del i beslutet att skriva ner innehåll som vi anser har lågt eller inget värde i vår resa som ett ledande streamingföretag. Vår outlook för lönsam tillväxt i 2020 är oförändrad. Vi bygger något väldigt unikt i vår bransch och dessa förändringar kommer att säkerställa att vi kan fortsätta att hålla oss ett steg framför våra konkurrenter, säger Nents koncernchef Anders Jensen. 

Dagens Media har tidigare rapporterat om att Nent har inlett en process om att säga upp medarbetare i alla länder där Nent har verksamhet. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev