lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner

Publicerad: 18 juni 2019, 12:23

Martin Timell vidtar rättsliga åtgärder mot sin förre arbetsgivare.

Foto: Janne Næss

Martin Timell vill ha tre årslöner av TV4. Men kanalen vägrar betala. ”Vi har beslutat att vidta rättsliga årgärder” säger Torgny Wetterberg, Martin Timells advokat, till Medievärlden.

Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Efter anklagelserna mot TV-profilen Martin Timell väljer han nu att stämma sin förra arbetsgivare TV4 på tre årslöner. Sammanagt tio miljoner kronor.

– Jag kan bekräfta att jag och en kollega företräder Martin Timells bolag Timelleri AB. TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger Timells advokat Torgny Wetterberg på A1 advokater till Medievärlden.

Efter metoo-uppropet 2017 sparkades ”Äntligen hemma”-programedlaren, under uppmärksammade formar, av TV4.

I en intervju med Dagens Media från mars tidigare i år säger Martin Timell:
– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?

Enligt Medievärlden lämnas nu ansökan om skiljedom till Stockholms Handelskammares skiljeinstitut (SCC). Handlingarna blir då inte offentliga och dom brukar falla inom ungefär ett år. Enligt Medievärldens källor har TV4 samtidigt frånträtt sina tidigare krav på Timells bolag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev