Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Martin Timell frias i hovrätten

Publicerad: 7 maj 2019, 13:24

Foto: Janne Næss

Hovrätten står enig med tingsrätten. Martin Timell frias från våldtäktsanklagelserna efter en fest i september 2008.


Ämnen i artikeln:

TV4Martin TimellÄntligen Hemma

Även hovrätten meddelar att Martin Timell frias från den våldtäktsanklagelse han stått åtalad för, som ska ha skett på en personalfest i september 2008. Hovrätten är därmed enig med tingsrättens dom, där han friades från anklagelserna i juni förra året. 

LÄS ÄVEN: Martin Timell stämmer TV4 

”Hovrätten anser att det mot bakgrund av den långa tid som gått sedan händelsen krävs att målsägandens berättelse i alla delar får klart stöd av övrig utredning. Hovrätten finner att målsägandens påstående om våldsanvändning inte fått sådant stöd. Redan på grund av detta ska mannen frikännas från åtalet. Målsägandens skadeståndsyrkande ska av samma anledning avslås. Hovrätten har mot bakgrund av att andra eventuella sexualbrott preskriberats inte funnit skäl att pröva vad som är bevisat i fråga om den påstådda sexuella handlingen”, säger Sven Jönson, ordförande i målet, i en kommentar på Svea hovrätts hemsida. 

Det var under metoo-hösten 2017 som Martin Timell fick lämna TV4 efter anklagelserna. I en tidigare intervju med Dagens Media har Martin Timell sagt att han ska stämma TV4 för avtalsbrott efter att ha dragit in lönen för de dryga tre år som återstod av kontraktstiden. 

Martin Timell ville vid tillfället inte kommentera anklagelserna med hänvisning till den rättsprocess som då pågick.

När Dagens Media kontaktar Martin Timell för en kommentar om hovrättens beslut avböjer han att kommentera.  

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev