Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Martin Timell drar tillbaka förtalsstämning mot Expressen

Publicerad: 14 september 2020, 07:24

Martin Timell drar tillbaka sin förtalsstämning mot Expressen.

Foto: Janne Naess

Tidigare TV4-profilen Martin Timell återkallar sin förtalsstämning mot Expressen. Målet har därmed avskrivits.


Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4Expressen.seThomas Mattsson

I våras rapporterade Dagens Media om att den före detta TV4-programledaren Martin Timell skulle stämma Expressen och tidningens tidigare chefredaktör Thomas Mattsson för förtal. Stämningen skulle gälla publiceringar under #metoo-hösten 2017. Men nu har Martin Timell återkallats sin talan mot Expressen och målet har därmed avskrivits, rapporterar Expressen.

Martin Timell hävdade i sin talan att Expressen pekat ut honom som brottslig och/eller klandervärd i sitt levnadssätt i samband med tidningens publiceringar om den påstådda våldtäkt han anklagades för under metoo-hösten, skriver Expressen. Martin Timell nekade hela tiden till våldtäktsanklagelserna och friades senare helt från misstankarna i både tings- och hovrätt.

LÄS OCKSÅ: Martin Timell stämmer Expressen för förtal

LÄS MER: Martin Timell slår tillbaka mot TV4: Stämmer både tv-huset och vd:n

I den nu återkallade stämningsansökan yrkade Martin Timell på att Expressen och Thomas Mattsson skulle dömas för grovt förtal och betala ut kränkningsersättning på 150 000 kronor. 

Det framgår inte varför Martin Timell nu dragit tillbaka stämningen. Det skriver Journalisten som även nämner att Dagens Juridik i slutet av augusti i år rapporterade att Martin Timell bestred att talan om Thomas Mattsson och Expressen skulle ha väckts för sent för att behandlas. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev