Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Martin Akander lämnar MTG för Nexiko

Publicerad: 14 februari 2017, 13:53
Uppdaterad: 14 februari 2017, 13:56

Bild 1/2  Martin Akander kommer att jobba kvar på MTG en tid för att göra övergången så smidig som möjligt.

Nexiko hittar ny programchef i Martin Akander, som därmed lämnar MTG: "En drömrekrytering".


Ämnen i artikeln:

MTGTV3Nexiko

Produktionsbolaget Nexiko, som startades 2013 av Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Lars Beckung och Micke Svensson, rekryterar nu Martin Akander som programchef.

Han har en bakgrund på Strix, Kanal 5 och nu senast jobbet som programchef på TV3.

– Martin är en drömrekrytering för oss och han kommer att bli en otroligt viktig del i vår ständiga strävan att producera tv-program av allra högsta kvalitet. Han har en unik rutin både från produktionsbolag och kanal-sidan, en oerhört hög verkshöjd i det han gör samt är en väldigt duktig chef med den höga nivå av energi och pepp som det krävs för att leda kreativa team. Lättälskad! säger Micke Svensson, vice vd och ansvarig för den svenska tv-verksamheten, i ett pressmeddelande.

Martin Akander kommer att jobba kvar på MTG en tid för att göra övergången så smidig som möjligt.

– Jag har haft en helt fantastisk tid på MTG. Så mycket jag har haft fördelen av att få vara med om, allt från de fina egenproduktioner vi gjort till alla duktiga kollegor som med tiden också blivit vänner. Det var inget lätt beslut att gå vidare men jag gillar verkligen det som Nexiko gör. Det här innebär samtidigt att jag får möjlighet att komma närmare produktionsdelen och det har jag saknat. Kul att få jobba mot alla kanaler och nya och spännande plattformar, säger Martin Akander.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGTV3Nexiko

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.