Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Marja Påve blir redaktionschef på SVT Sápmi

Publicerad: 3 December 2020, 11:50

Foto: Janne Næss / Privat

Vid årsskiftet går Marja Påve in som redaktionschef för SVT Sápmi.


Ämnen i artikeln:

SVT

Under hösten har Marja Påve agerat biträdande tf redaktionschef för SVT Sápmi tillsammans med tf redaktionschef Linda Hermansson. 

Från och med årsskiftet går Marja Påve in som redaktionschef för enheten. Hon har arbetat inom SVT sedan 2012, först som reporter och sedan i rollen som redaktör. 

– Det känns så väldigt roligt och smickrande att vara med i att driva och utveckla de samiska nyheterna, både för det samiska samhället och även bidra till en bredare Sverigebild och fler perspektiv i SVT. Ser framemot att fortsätta jobba tillsammans med en kompetent och driven redaktion, med de nya utmaningar som väntar, säger Marja Påve, i en kommentar.

I samband med detta tar Marja Påve även plats i ledningsgruppen för lokala nyheter och minoritetsnyheter som leds av programchef Michael Österlund. I ledningsgruppen ingår även nyhetscheferna för norr, söder och online liksom chefen för SVT:s finska nyhetsprogram Uutiset.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.