Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Margaux Dietz intervjuar partiledare inför valet

Publicerad: 6 Mars 2018, 08:21
Uppdaterad: 6 Mars 2018, 08:23

"Roligt, lättsamt men framförallt partiledare som pratar om sin politik på ett sätt som de inte gör i vanliga fall", säger Margaux Dietz om det nya programmet.

Margaux Dietz ska med nya konceptet "Partitempen" öka förstagångsväljarnas intresse för politik.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Att influencers som dagligen följs av hundratusentals unga människor i sociala medier utgör makthavare att räkna med i det kommande valet är det nog inte många som tvivlar på.

Margaux Dietz är en av Sveriges just nu snabbast växande influencers, och utsågs i oktober förra året till "Årets Influencer" av intresseorganisationen Influencers of Sweden.

Nu lanserar hon ett nytt koncept till sin Youtube-kanal: "Partitempen". Programmet består av en serie intervjuer med samtliga partiledare för riksdagspartierna och har som syfte att utbilda och öka intresset för politik hos unga väljare.

I programmet får partiledarna svara på frågor de kanske inte vanligtvis konfronteras med, delta i en ”Challenge” och döma ut ett antal företeelser enligt devisen ”Bu eller Bä”.

– Jag är själv ung och minns fortfarande väl hur det var första gångerna man skulle rösta, massvis av information men ofta på en nivå och med en ton som kändes svårbegriplig. Idag har jag en stor plattform med tusentals följare varav många är förstagångsväljare, tanken är att "Partitempen" ska vara det program jag själv saknat. Roligt, lättsamt men framförallt partiledare som pratar om sin politik på ett sätt som de inte gör i vanliga fall, säger Margaux Dietz i ett pressmeddelande.

Varje avsnitt kommer vara mellan 12-15 minuter långt och sändas på Margaux Dietz ordinarie kanal med premiär den 21 mars.

Till sin hjälp har hon utöver sin ordinarie redigerare och projektledare Elin Nylund jobbat med Daniel Frölander, till vardags pr-konsult på Redgert Comms, i rollen som redaktör för "Partitempen".

Programmet är helt partipolitiskt obundet och finansieras enligt pressmeddelandet av Margaux Dietz själv.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.