Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Många vill ta del av porren”

Publicerad: 17 Januari 2011, 15:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Efter kraven på porrfria sändningar svarar nu kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt på kritiken.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtCanal PlusTV4-gruppenTV4

På Newsmill framför TV4-reportern Jonas Björck offentlig kritik mot porren i Canal Plus. Där uppmanar han TV4-Gruppens ledning att agera genom att plocka bort innehållet från programtablån.

Dagensmedia.se kunde i dag även berätta om jämställdhetsombuden Helena Gisséns och Andreas Bjuners beslut att lämna sina uppdrag.

TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt vill inte kommentera avhoppen, som han menar är TV4-medarbetarnas sak.

– Det är deras beslut, vad det beror på får man fråga dem. Men vi har inte förändrat något kring det sätt som vi ser på det, säger han.

Gunnar Gidefeldt menar samtidigt att beslutet om Canal Plus porrsändningar föregåtts av en utredning, med fortlöpande kontakt med jämställdhetsgruppen på TV4, där den laddade frågan diskuterats. Resultatet av utredningen, som tillsattes av TV4-Gruppen, presenterades i våras.

– Vi har haft en öppen diskussion kring det här. Och till syvende och sist är det här dessutom ett programbeslut från Canal Plus. Sedan är det så att alla inte gillar allt innehåll, säger han.

Trots innehållets kontroversiella natur menar Gunnar Gidefeldt dock att det finns en relativt stor publik som tar del av det. Han berättar vidare att innehållet sänds på natten i en betalkanal, och framhåller att kanalen kontrollerar allting som sänds.

– Vi har en person som tittar på allt innehåll.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.