Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Manfred Aronsson till attack mot SVT

Publicerad: 19 Maj 2011, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

MTG TV:s vd Manfred Aronsson anklagar SVT och SR för att bli allt mer kommersiella – något som slår hårt mot MTG. Nu efterfrågar han en översyn av public service-uppdraget.


Ämnen i artikeln:

MTGSVTTV3

Det är i en debattartikel på DN som Manfred Aronsson går till angrepp mot det han uppfattar som en kommersialisering av public service.

Bland annat skriver han:

"Det är förvisso inte självklart att public service enbart ska få syssla med det som inte kan lösas på en kommersiell marknad. Däremot är det självklart att det nu är läge att diskutera om public serviceföretagen inte gått för långt i sin prioritering att genom lättsam underhållning attrahera bredast möjliga publik vid varje tillfälle, vilket sker på bekostnad av det viktiga uppdraget inom samhälls- och nyhetsjournalistik, folkbildning samt kulturbevakning".

Som exempel på kommersialiseringen tar Manfred Aronsson bland annat upp program som "Ung och bortskämd" och "Minuten" vars placering i tablån han ger hård kritik.

"Ärligt talat: ”Minuten” – är det public service? Ja, SVT valde i alla fall att flytta bort ”Sportspegeln” från bästa sändningstid – där det har legat i årtionden – för att göra plats för programmet där det bland annat gäller att studsa pingisbollar på kaviarsmörgåsar."

MTG TV har själva haft en tuff vår med sorgebarnet TV3, som inte kunnat leverera tillräckligt bra ratings till kanalen – något som Dagens Media har berättat om i flera artiklar.

Läs hela artikeln på DN Debatt.

Läs också den exklusiva intervjun med Manfred Aronsson i DM Plus.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTGSVTTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.