Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Manfred Aronsson lämnar MTG

Publicerad: 30 maj 2012, 06:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:20

MTG TV:s vd Manfred Aronsson har sagt upp sig efter sju år inom företaget.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

– Min tid på MTG har varit en spännande resa och vi har åstadkommit många bra saker. Men nu är en lämplig tidpunkt för mig att gå vidare och hitta nya utmaningar. Jag önskar alla mina kolleger det bästa och att verksamheten fortsätter att utvecklas starkt, säger Manfred Aronsson, i ett pressmeddelande.

Joachim Nordlind, intäktsdirektör på MTG Media, har i dag utsetts till tillförordnad vd för fri-tv-verksamheten. Jakten på en permanent vd för MTG TV har inletts.

Manfred Aronsson har arbetat på olika positioner inom MTG i totalt sju år. Efter en sejour på konkurrenten Kanal 5 återvände han 2008 till MTG, där han fick rollen som vd för fri-tv-verksamheten i Sverige. Han lämnar MTG i mitten av juni.

TV3 har krisat under en längre tid och nyligen kunde dagensmedia.se berätta att kanalen i maj tappade 34 procent av tittartidsandelen i sin huvudmålgrupp.

På mediebyråerna har flera av de tv-chefer som dagensmedia.se talat med uttryckt en oro inför kanalens fortsatta utveckling.

– Annonsörerna kan behöva balansera upp med andra kanaler och webb-tv. Det här bör åtgärdas omedelbart, sa MEC:s tv-chef Christian Rissel till dagensmedia.se för drygt ett år sedan.

Samtidigt har flera ledande befattningshavare på kort tid lämnat MTG. Den senaste var informationschefen Per Lorentz som sagt upp sig för att bli kommunikationschef på Klarna.

Tidigare har också Modern Studios-vd:n Calle Jansson samt utvecklingschefen Robert Andersson valt att lämna bolaget. Förra året ersattes programdirektören Irene Lindblad av Fredrik Lundberg som rekryterades från TV4.

MTG Radios tidigare vd:ar Robert Kviby och Anna Berggren har också lämnat bolaget.

Dagensmedia.se söker Manfred Aronsson, Joachim Nordlind och MTG:s vd Hans-Holger Albrecht.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.