Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Manfred Aronsson lämnar Bonnier Broadcasting

Publicerad: 14 november 2017, 09:37
Uppdaterad: 14 november 2017, 10:29

Manfred Aronsson, vd på C More. Foto: Janne Næss.

TV4 och C More samordnas ytterligare. Mathias Berg tar över som operativ chef för C More, medan Manfred Aronsson lämnar sin roll som vd.

Ämnen i artikeln:

Manfred AronssonTV4CMore

AT


Med anledning av en digital kraftsamling samordnas TV4 och C More ytterligare.

Omgörningen innebär att Mathias Berg, operativ chef för TV4, tar över också som operativ chef för C More, med uppdrag att knyta ihop verksamheterna och tjänsterna ytterligare.

På så vis vill man skapa bättre förutsättningar att accelerera tillväxten inom både reklam-tv och betal-tv-verksamheten.

I och med förändringarna försvinner vd-rollen för C More, och Manfred Aronsson lämnar därmed Bonnier Broadcasting.

– Vi har kommit en bra bit på vägen, men måste bli ännu vassare på att få ihop TV4 Play och C More för att verkligen leverera Sveriges bästa tv-upplevelser på alla plattformar. Jag har stor respekt för den uppgift som ligger framför oss. Men med de två kompetenta och framgångsrika team som idag jobbar med tjänsterna, och med kraften i de förändringar som nu görs, är jag övertygad om att vi blir ännu mer snabbfotade och kan ta nya stora kliv för att på bästa sätt möta våra användares högt ställda krav och förväntningar, säger Mathias Berg i ett pressmeddelande.

Målet med förändringen, förutom att tydligare knyta ihop de två verksamheterna och digitala tjänsterna, är att att tydliggöra C Mores långsiktiga mål och hur de ska uppnås.

Under 2016 gjorde C More en storförlust på nära en halv miljard.

– Sedan Manfred tog över för 3,5 år sedan har C More gått från att vara en verksamhet i djup kris där ett av alternativen var att sälja bolaget, till att i dag vara en bärande byggsten i vår långsiktiga strategi. Manfred och hans medarbetare har förbättrat tjänsten och rättighetsportföljen, ökat antalet abonnenter och fått fler nöjda kunder. Nu är C More väl förberett för att växla upp tillväxttakten ytterligare i nära samverkan med TV4, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting, i pressmeddelandet.

I slutet av augusti gjorde Dagens Media en stor intervju med Manfred Aronsson till vårt magasin – som du nu kan läsa öppet här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev