söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Manfred Aronsson: "Förstås besviken över att behöva lämna"

Publicerad: 14 november 2017, 10:56
Uppdaterad: 14 november 2017, 15:32

"Vi har gått från att vara ett lik till att vara Sveriges snabbast växande streamingtjänst tre år i rad, och bolaget jag lämnar efter mig är rustat för att ta nästa stora steg", säger Manfred Aronsson. Foto: Janne Naess

C Mores avgående vd Manfred Aronsson förstår logiken i de förändringar som görs inom Bonnier Broadcasting. Samtidigt är han besviken över att behöva lämna företaget.

Ämnen i artikeln:

Manfred AronssonC MoreTV4

AT


När Bonnier Broadcasting gör en digital kraftsamling och knyter TV4 och C More närmare samman, försvinner vd-rollen på C More.

Det innebär att Manfred Aronsson, som suttit på vd-stolen sedan 2014, lämnar Bonnier Broadcasting. TV4:s operativa chef Mathias Berg tar istället över som operativ chef även för C More.

Manfred Aronsson skriver i ett mejl till Dagens Media att C Mores fortsatta tillväxt i mångt och mycket är beroende av ett integrerat samarbete med TV4, och att den här förändringen är ett stort kliv i den riktningen.

– Det finns en logik i att ha  en  ledning. Det går förstås inte att ha två chefer på en chefsroll och tyvärr blev det på bekostnad av mitt jobb den här gången.

Är du överens med företaget om att det här är rätt väg att gå?

– Jag är förstås besviken över att behöva lämna, det vore märkligt annars. Men jag ser som sagt logiken i förändringen.

I intervjun med Dagens Media som gjordes i slutet av sommaren sa du att det var ett jobbigt uppdrag att leda C More. Vad har varit den största utmaningen?

– Förutsättningarna när jag tog över 2014 var förstås tuffa. Stora förluster i bagaget, en teknisk skuld, en organisation som inte var byggd för att rekrytera och behålla kunder och på det en brutal konkurrenssituation. Vi har varit tvungna att förbättra oss väldigt mycket på många fronter samtidigt.

Vad är du stolt över?

– Att vi trots dessa förutsättningar kommit så långt som vi gjort. Vi har gått från att vara ett lik till att vara Sveriges snabbast växande streamingtjänst tre år i rad, och bolaget jag lämnar efter mig är rustat för att ta nästa stora steg.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag ska försöka ta mig till den frisör jag behövt boka om flera gånger senaste veckorna, och sedan kommer jag vara kvar i huset och göra en bra överlämning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev