Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Manfred Aronsson: Därför fick Fredrik Lundberg jobbet

MTG TV:s vd Manfred Aronsson om varför Fredrik Lundberg fick jobbet som programdirektör.

Martin Schori


Publicerad: 05 September 2011, 12:06
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:59

Ämnen i artikeln:

Manfred AronssonMTG TV

Som dagensmedia.se tidigare berättat blir det Fredrik Lundberg som tar över programdirektörsrollen på MTG TV.

– Fredrik har en gedigen och lång tv-bakgrund, både som journalist, producent, redaktör och redaktionschef. På TV4 har han ansvarat för ett brett spektra för olika typer av program. Han är också en målmedveten chef som har lätt att samarbeta och det är viktigt eftersom vi är ett mediehus där de olika kanalerna måste kunna prata mer med varandra, säger Manfred Aronsson till dagensmedia.se.

Fredrik Lundberg har mest jobbat med samhällsprogram som inte har en allt för framträdande del i TV3: s tablå. Hur ser du på det?

– För mig spelar det ingen roll vilken genre som han har jobbat med. Även om det är aktualitetsprogram är det viktigt att göra underhållande tv, att kunna berätta en historia och ha öga för programledare. Det har Fredrik.

I takt med att tittarna i en allt högre grad kan välja själva när de vill se ett tv-program har de svenska kommersiella kanalerna börjat satsa mer på direktsänd tv med aktualitetsinnehåll.

– Vi går mot mer närvaro och aktualitet, med Adam Live och även True Talent. Om TV3 ska vara vår moderkanal behöver vi mer sånt, det räcker inte med Efterlyst en gång i veckan.

Ämnen i artikeln:

Manfred AronssonMTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.