Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Malin Gramer från TV3: "Bara äldre som dissar Paradise Hotel"

Publicerad: 29 November 2014, 06:19
Uppdaterad: 17 December 2015, 15:35

Malin Gramer, programledare i TV3, om "Paradise Hotel"-succén, mötet med Rocco Siffredi och varför hon dras till program som sticker ut.


Ämnen i artikeln:

Paradise HotelTV3

Efter en succésäsong med skandalsåpan "Paradise Hotel", har ansökningarna till nästa års säsong rasat in rekordfart. Men enligt Malin Gramer är det castingen, snarare än henne själv, som är orsaken till den kritiserade dokusåpans uppsving.

När Dagens Media når henne befinner hon sig i Tandådalen i Sälen, nyss nedkommen från dagens sista sammandrabbning med skidbackarna.

– Jag hade på känn. Det ligger rätt i tiden. Kidsen har fattat att genomslagskraften är stor. Den generationen ser det som ett äventyr och att få lära känna roliga människor, men också en väg för att öppna dörrar och skapa sig ett namn, säger Malin Gramer till Dagens Media.

Själv började hon sin bana redan som liten via lokalrevyn i Vallentuna. Drömmen var då att bli skådis. Men efter att hon gått medieprogrammet under gymnasiet började tankar på att blir programledare poppa upp.

– Jag vet att jag ville bli jobba på MTV då. Efter plugget gjorde jag en audition för "Lyckochansen" på TV3. Jag fick jobbet och flyttade till Holland i 1,5 år där de spelade in. Därefter sökte jag jobb som programledare på "Lattjo Lajban". Att göra barnprogram var typ det coolaste jag visste just då. Jag fick även det och sedan dess har det rullat på, säger Malin Gramer.

"Paradise Hotel" anklagas ofta för sitt fokus på sex och alkohol. Men enligt Malin Gramer är kritiken överdriven. Hon menar att programmet drivs av intresset för karaktärerna, snarare än festandet.

De som tycker att det rör sig om en exploatering av deltagarna är främst äldre, menar hon

– Det är 70-talister, 60-talister eller ännu äldre som tycker så. De här kidsen har vuxit upp med sociala medier och har ett helt annat nätverk än vad vi har. De är mer vana att vara öppna med sig själva.

Men flera tidigare deltagare har pratat ut om att de ångrar sin medverkan.

– Ja, det är tråkigt. Det är klart att man kan bli full och göra dumma grejer när man är ung. Skillnaden här är ju att det är offentligt. Men många gör samma sak fast i bloggar och på sociala medier. Det är en del i att växa upp.

Malin Gramer skulle trots det själv inte kunna tänka sig att medverka i en dokusåpa, i alla fall inte i dag. Men hade hon varit yngre hade hon inte uteslutit det.

– I dag är jag alldeles för gammal. Men det skulle ha varit annorlunda när jag var nitton, då hade jag nog gjort det. Men jag skulle blivit knäckt om jag hade röstats ut tror jag.

Innan "Paradise Hotel" har Malin Gramer bland annat arbetat med "Fråga Olle", ett program där sex också var den bärande ingrediensen. Anledningen till att hon dras till den typen av program är att hon gillar när det "sticker ut".

– Jag är inte är så slätstruken. Det ska vara lite edgy. "Fråga Olle" var ett av de roligaste programmen jag gjort på det sättet.

I samband med "Fråga Olle" fick hon mycket riktigt uppleva många annorlunda möten. Ett av de konstigare var under ett specialinslag med porrsjärnan Rocco Siffredi.

– Vi var hemma hos honom i Ungern och skulle spela in under två dagar. Han var hur trevlig som helst när vi kom, bjöd på pannkakor och pratade om sin familj och sina söner. Sen vände han tvärt och bara försvann, säger Malin Gramer och fortsätter:

– Efter en timme ringde hans son oss och sa att vi fick inte komma tillbaka. Jag fattade aldrig vad det va som hände.

Vad är tittar du själv på för tv?

– Mycket på "Paradise Hotel" faktiskt. Annars mycket vampyrserier.

Är det inte skumt att kolla på sig själv?

– Jo haha, men jag kollar mer på deltagarna än på mig själv, även om det är intressant att studera sig själv ur en arbetsmässig vinkel.

Lyssna på Malin Gramers helglista:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:3DRyWNuyAEFOAIZQC1Cb4A" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

 

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Paradise HotelTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.