Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Magine TV uppgraderar erbjudandet

Publicerad: 11 maj 2015, 06:05
Uppdaterad: 4 mars 2016, 09:49

Nya hemlandspaket, barnkanalspaket och tv-kanaler på lösvikt är några av ingredienserna i Magine TV:s nya giv.


Ämnen i artikeln:

Magine

Den molnbaserade tv-tjänsten Magine TV ser sig själv som ett komplement till det vanliga tv-utbudet. Nu lanserar Magine TV ett antal nya erbjudanden där kunderna bland annat ska kunna köpa kanaler på "lösvikt" och ta del av nya kanalpaket.

– Vår plattform möjliggör en ny flexibilitet. Vi kommer att lansera ett antal programpaket som är billigare och som kommer bli ett bra komplement för de som har kvar sina vanliga tv-abonnemang men vill ha något i sommarstugan eller i båten till sommaren, säger Alexander Jamal, Sverigechef för Magine TV, till Dagens Media och fortsätter:

– Bland annat släpper vi ett barnkanalspaket, ett discoverypaket och ett antal hemlandspaket. Personligen tycker jag att det är ett bra erbjudande.

Magine TV kan beskrivas som en kombination av live-tv och on demand och samlar flera olika tv-kanaler på samma plattform. Med Magine TV:s nya erbjudande ska det bli möjligt att köpa enskilda tv-kanaler utan bindningstid.

Tjänsten lanserades 2012 och erbjuder kanaler som Disney Channel, Showtime, CNN och Eurosport.

– Det har gått väldigt bra sedan starten. Vårt huvudfokus har det senaste året legat på Tyskland och där är vi väldigt stora och betraktas som en av de större alternativa operatörerna. I Sverige har vi inte gjort så mycket på sistone eftersom jag tror att man måste fokusera på en sak i taget för att lyckas. Man kan säga att det här är en Sverige-comeback.

Under 2014 lämnade TV4 Magine TV, därmed förlorade plattformen åtta kanaler.

– Vi har fortfarande inte TV4 i vårt utbud, men vi hoppas på att få det någon gång framöver. Det är utan tvekan så att vi hade haft en bättre tillväxt om vi hade haft kvar TV4-utbudet men vi har en pågående relation med dem, så vi får se vad som händer, säger Alexander Jamal.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Magine

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.