Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Made by Sweden – nytt program i TV3

Publicerad: 19 maj 2016, 05:47
Uppdaterad: 19 maj 2016, 05:50

Volvo står bakom dokumentärserien ”Made by Sweden” som ska sändas i TV3.


Ämnen i artikeln:

VolvoTV3

Volvo har de senaste åren kommunicerat under parollen ”Made by Sweden”. Nu står biltillverkaren, tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, bakom en dokumentärserie med samma namn i TV3.

I ”Made by Sweden” får tittarna möta sex av Sveriges OS-hopp från SOK:s Topp- och Talangprogram och följa deras satsning mot OS i Rio. Dessutom får varje idrottare möta en olympisk veteran.

– Programserien är ett samarbete mellan Volvo Cars och Sveriges Olympiska Kommitté. Eftersom Volvo är en av sponsorerna av SOK:s Topp- och Talangprogram tyckte vi att namnet i just det här fallet passade väldigt bra, eftersom de här unga idrottarna är några av de finaste talanger Sverige har fått fram just nu. Dessutom har ju deras serie ”Made by Sweden”, bland annat med Zlatanfilmerna och det mångkulturella Göteborg, blivit ett fenomen som är större än reklamfilmer, så vi är stolta att kunna skriva ännu ett kapitel i serien ”Made by Sweden”, säger Susanne Nylén, presschef på MTG.

Dokumentärserien får premiär 28 maj klockan 19.00. Därefter ska serien sändas på tisdagar klockan 21.00 i totalt sex avsnitt. Programledare är Frida Nordstrand.

– Volvo har sedan många år ett samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. För oss är programserien ytterligare ett sätt att stötta svensk idrott och visa på den handlingskraft, envishet och talang som svenska idrottare besitter. De är ”Made By Sweden” helt enkelt, säger Jonas Eriksson, sponsor- och eventchef på Volvo.

Talangerna i "Made by Sweden"

Idrottare och mentor:

Sofia Mattsson - Martin Lidberg

Khaddi Sagnia - Carolina Klüft

Nikita Glasnovic - Dragomir Mrsic

Josefin Olsson - Marit Söderström Nord

Petter Menning - Marcus Oskarsson

Anton Källberg - JO Waldner

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VolvoTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.