Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

(M) utreder reklam i public service

Publicerad: 17 September 2019, 10:56

Moderaternas partistyrelse föreslår att en arbetsgrupp ska utreda hur ett nytt, smalare uppdrag för public service skulle kunna se ut. Och hur reklam ska kunna få en roll i finansieringen.


Ämnen i artikeln:

SVTSRURModeraterna

Moderaterna anser att det är rimligt att se över vad uppdraget för public service bör innehålla, och därmed också utreda en ”återhållsam reklampolicy”. Det säger partisekreterare Gunnar Strömmer till SR:s Ekot.

– I grund och botten får public service skattemedel och det är ändå kärnan i finansieringen. Vad vi säger är att om man tittar på andra länder där man har just en smalare, vassare och mer högkvalitativ profil på public service så ställs frågan – kan man i något sammanhang tänka sig en återhållsam reklampolicy som ett komplement.

Exakt hur en ”återhållsam reklampolicy” skulle kunna se ut, kan dock inte Gunnar Strömmer svara på.

– Man får titta på hur det ser ut i andra länder. Idag har vi en omfattande skattefinansiering och då är vår uppfattning att utrymmet för reklam inte finns och att även ren sponsring ska vara väldigt återhållsam, men när man tittar på hur det här ska byggas i framtiden så vill vi inte stänga några dörrar.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTSRURModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.