Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Lovefilm tvingar bort deltagare från Big Brother

Publicerad: 22 Mars 2012, 10:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Sponsorn Lovefilm och TV11 tvingar deltagaren Sipan att lämna ”Big Brother”. Detta på grund av hans beteende.


Ämnen i artikeln:

TV11Big Brother

”Big Brother” har präglats av mobbing och personangrepp. Tittarna har reagerat kraftigt och sponsorn Lovefilms Facebook-sida har översvämmats med ilskna kommentarer.

Nu får deltagaren Sipan lämna huset i förtid.

– TV4 kom fram till att det är det enda rätta. Vi står inte på något sätt bakom denna mobbning och diskriminering, säger Ira Gladnikoff, Nordenchef på Lovefilm, till dagensmedia.se.

– Det är tråkigt att sådant här händer i ett så populärt tv-koncept och det är helt oacceptabelt beteende.

Hur påverkar det här er sponsring?

– Vi står bakom att vi sponsrar Big Brother. Det är ett roligt koncept med en bred målgrupp, och vi vet att många av våra befintliga kunder och potentiella kunder tittar på programmet. Det är också därför vi reagerar så starkt och går ut med det här före TV4-gruppen.

Får det här några negativa konsekvenser för Lovefilm?

– Jag hoppas inte det. Vi hade reagerat starkt oavsett om tittare hade hört av sig till oss.

Lovefilm är förutom detta nöjda med sin sponsring av programmet.

Hittills har 28 avsnitts sänts av ”Big Brother”. Som mest hade programmet 276 000 tittare och som minst 33 000 tittare. Årets premiär lockade 250 000 tittare, vilket kan jämföras med 340 000 tittare under förra årets premiär. Webbsändningen ökade dock med 72 procent.

Ira Gladnikoff vill dock inte lämna ut några siffror över försäljning eller resultat för Lovefilm.

– Det har generellt varit fina siffror för ”Big Brother” och vi har fått bred exponering. Webben har haft fantastiskt fina siffror och där är det viktigare för oss med hög exponering.

Magnus Törnblom på TV4:s pressavdelning vänder sig dock mot bilden att det var Lovefilms beslut om att kasta ut deltagaren.

– Beslutet att lyfta ut en deltagare är givetvis TV11:s/TV4:s. Däremot fick Lovefilm information om vårt beslut när de i morse kontaktade vår säljavdelning och frågade om hur vi skulle agera kring händelserna i Big Brother-huset, skriver han i ett mejl till dagensmedia.se.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV11Big Brother

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.