Lotta Lundgren och Erik Haag i ny tv-satsning

2018-08-08 10:14  
I nya SVT-produktionen ”Bandet och jag” är Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling medlemmar i det fiktiva banet ”Leko”. Foto: Pressbild

I nya serien " Bandet och jag" beger sig duon ut på en tidsresa som denna gången utspelar sig i musikens värld.

I nya SVT-produktionen ”Bandet och jag” är Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling medlemmar i det fiktiva banet ”Leko”.

Kvartetten inleder sin resa på 1970-talet i proggens värld, via dansbandsgenrén och vidare in i åttiotalets synt-era.

Lotta Lundgren säger till SVT att det fortfarande är oklart hur serien på fyra delar kommer att sluta. Så långt har de inte kommit än i produktonen som liksom Historieätarna, Landet Brunsås och Bye bye Sverige, har producerats och regisserats av Karin af Klintberg.

Att bandet Leko ska splittras och inleda solokarriärer, är däremot bestämt.

– bara under min livstid har Sverige genomgått enorma förändringar. Det handlar om svenskarnas resa från kollektiv till fullskalig individualism. Eftersom vi 2018 lever i någonsorts högerns 1968 så känns det roligt att vi börjar vår berättelse i vänsterns 68, avrundat till 70, kommenterar Lotta Lundgren.

Bandet kommer i varje avsnitt att framföra en låt som är typisk för tidsandan, specialkomponerad av musikproducenten och Idol- jurymedlemmen Alexander Kronlund.

Bandet och jag har premiär i vår.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt