Gå direkt till textinnehållet

Lotta Lundgren och Erik Haag i ny tv-satsning

I nya SVT-produktionen ”Bandet och jag” är Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling medlemmar i det fiktiva banet ”Leko”. Foto: Pressbild

I nya serien " Bandet och jag" beger sig duon ut på en tidsresa som denna gången utspelar sig i musikens värld.

I nya SVT-produktionen ”Bandet och jag” är Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling medlemmar i det fiktiva banet ”Leko”.

Kvartetten inleder sin resa på 1970-talet i proggens värld, via dansbandsgenrén och vidare in i åttiotalets synt-era.

Lotta Lundgren säger till SVT att det fortfarande är oklart hur serien på fyra delar kommer att sluta. Så långt har de inte kommit än i produktonen som liksom Historieätarna, Landet Brunsås och Bye bye Sverige, har producerats och regisserats av Karin af Klintberg.

Att bandet Leko ska splittras och inleda solokarriärer, är däremot bestämt.

– bara under min livstid har Sverige genomgått enorma förändringar. Det handlar om svenskarnas resa från kollektiv till fullskalig individualism. Eftersom vi 2018 lever i någonsorts högerns 1968 så känns det roligt att vi börjar vår berättelse i vänsterns 68, avrundat till 70, kommenterar Lotta Lundgren.

Bandet kommer i varje avsnitt att framföra en låt som är typisk för tidsandan, specialkomponerad av musikproducenten och Idol- jurymedlemmen Alexander Kronlund.

Bandet och jag har premiär i vår.

Publicerad 2018-08-08 08.14Uppdaterad 2018-08-08 08.43

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: