Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lotta Folcker lämnar Aftonbladet – för Nent

Publicerad: 31 augusti 2021, 09:41

Lotta Folcker har arbetat på Aftonbladet de senaste åtta åren.

Foto: Nent group

Lotta Folcker lämnar Aftonbladet efter åtta år – ersätter Per Nunstedt.


Ämnen i artikeln:

Lotta FolckerSchibstedViaplay Group

Nent group knyter till sig Lotta Folcker som ny sportchef, därmed ersätter hon Per Nunstedt som lämnade sitt uppdrag i förra veckan. 

Lotta Folcker har en gedigen mediebakgrund från bland annat Schibsted där hon arbetat de senaste åtta åren. Så sent som i våras utsågs hon till sportchef för det nystartade affärsområdet Schibsted Sportbladet. Innan dess har hon de senaste tre åren lett Aftonbladet Labs digitala satsningar inom feature, poddar och nya affärsmodeller. Tidigare har hon även varit affärsområdeschef för Aftonbladet TV och chef för TV4 Nyhetsmorgon. 

Hennes uppdrag som sportchef på Nent blir att leda det redaktionella arbetet i Sverige samt bidra till mediebolagets internationella expansion. 

Rekryteringen sker inför att Nent förbereder sig på att bland annat dra i gång sändningen av de vintersporträttigheter som bolaget förvärvat. 

– Det är galet mycket sport som produceras och jag är imponerad över den höga kvalitet redaktionen håller. Viktigt för mig framåt, och som jag vet att också redaktionen förväntar sig, är att se över organisationen och se till att vi bygger ett riktigt starkt lag. Det ser jag fram emot, säger Lotta Folcker, i ett pressmeddelande.

Kim Mikkelsen, nordisk sportchef på Nent group, om rekryteringen: 

– Lotta har exakt rätt profil för jobbet. Hon har ett imponerande och brett CV från olika delar av mediebranschen. Hon står på en stark journalistisk grund, men har även arbetat med andra betydelsefulla delar av branschen som affärsutveckling och marknadsföring. Lotta kommer med sin ledarstil ha förmågan att entusiasmera och inspirera medarbetarna.

Lotta Folcker tillträder sin nya tjänst den 1 december. 

 

Dagens Media har sökt Lotta Folcker som avböjer intervju.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev