Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lokaltidningar streamar träningspass i coronatider

Publicerad: 26 maj 2020, 13:26

Det är innebandyprofilen Jonte Kronstrand som håller i träningsprogrammet.

Foto: David Bicho

I veckan samsänder ett tiotal lokala nyhetssajter ett nytt träningsprogram med innebandyprofilen Jonte Kronstrand. På så sätt hoppas publicisterna aktivera sina läsare.


Ämnen i artikeln:

Playad Media Group

Med start i går sänder Västerbottens-Kuriren, Skånska Dagbladet, Sörmlands Media, Hela Gotland, NWT, Norran, Borås Tidning, Ystads Allehanda, Smålandsposten, Kristianstadsbladet, Ulricehamns Tidning, Barometern, BLT och Ölandsbladet ett 15 minuter långt träningsprogram vid lunchtid.

Bakgrunden är att tidningarna vill aktivera sina läsare under coronakrisen. Programmet, som livesänds måndag till fredag denna vecka, leds av träningsprofilen Jonte Kronstrand och är framtaget av honom och Playad Media Group.

– SVT och public service har gjort om i sina programtablåer för att hålla människor sällskap i karantäntider. Det vill vi och publicisterna också göra. Att röra på sig har för många blivit svårare och därför vill vi med ett träningsprogram uppmuntra till rörelse i hemmet, säger Hanne-Li Lundmark, som är ansvarig för innehållet i Playad Media Group videoplattform Youplay, som används av publicisterna.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Playad Media Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev