Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Lokalnyheter rullar ut i TV4 Plus

Publicerad: 2 Maj 2011, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

Som dagensmedia.se tidigare berättat så är det i kväll premiär för lokala nyheter i TV4 Plus. Samtidigt börjar TV4 Plus också att sälja hela tablån lokalt.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4 sänder redan lokala nyheter på 25 lokala stationer men utökar nu sin lokala närvaro genom att rulla ut lokala nyheter också på TV4 Plus. Nyhetssändningen har premiär i kväll 17:25 i TV4 Plus, i samband med riksnyheterna, och kommer ha ett unikt utryck i förhållande till de befintliga lokalnyheterna.

– TV4 Plus har ju mer av en kvinllig prägel men överlag kommer det att handla om klassisk nyhetsvärdering, säger Åsa Severed, TV4 Sveriges vd.

Den 18 april förändrade TV4 upplägget för sina nyheter och de lokala nyheterna integrerades både i den tidiga nyhetssändningen 19:00 och i 22-sändningen. I 22-sändningen har de lokala nyheterna också fått fördubblad sändningstid. Sedan omläggningen har tittandet på de lokala nyheterna ökat med 13 procent.

TV4 kommer framöver också att börja sälja lokal reklam i hela TV4 Plus tablå.

– Vi märker ett jättesug efter det lokala, både hos tittare och hos annonsörer. För en mindre annonsör kan det vara en för stor investering att synas i TV4, men då kan vi erbjuda TV4 Plus istället. Vi har pratat om att göra det här i fem-sex år så det är jätteroligt att det sker till slut.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.