Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Livet är väldigt bra just nu"

Publicerad: 19 September 2015, 04:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Tilde de Paula Eby berättar om sin största hobby och vad hon gör när hon är ledig.


Ämnen i artikeln:

SjuanTV4

"Hela Sverige bakar", lanseringen av nya boken "Tiden läker inga sår" och "Nyhetsmorgon". Tilde de Paula Eby är inne i en intensiv jobbperiod.

– Men livet är väldigt bra just nu. Det är mycket spännande som händer. Jag gillar mitt jobb. Och jag gillar när det är antingen superintensivt eller helt lugnt. Jag är dålig på det där mitt-i-mellan-stadiet. I somras var jag ledig i sex veckor och då gjorde jag inte många knop, haha, säger hon till Dagens Media.

Tilde de Paula Eby har precis vunnit Kristallen för Sjuans "Hela Sverige bakar" som dessutom slår tittarrekord. Årets säsongspremiär sågs av 425 000 tittare.

Uppföljaren "Hela Sverige bakar junior" har premiär i november.

– Det är en fantastisk produktion och barnen är helt magiska. Jag älskar ju barn dessutom så det har varit så himla kul.

På en vanligt helg brukar Tilde de Paula äta middagar med vänner, umgås med barnen och åka på utflykter.

– Det är bland det bästa som finns. Att få äta goda middagar med fina vänner och familj.

Men just den här helgen ska hon flyga till huset i Palma.

– Min man och mitt yngsta barn är redan där och väntar på mig. Vi ska nog bara ta det lugnt, sola, bada och kanske ta en massage. Det är ju 28 grader och sol där, helt fantastiskt. Och äta mat såklart. Min man är fantastisk på att laga mat.

Hemma hos familjen de Paula Eby är det Paulas man Thomas som står för matlagningen. Tilde själv är inte så bra på varken matlagning eller bakning.

– Men jag är grym köksassistent. Jag hackar, snackar, diskar och så är jag sjukt bra på att plocka undan. Men jag bryr mig liksom inte om vad jag äter. För mig spelar det ingen roll om det är en gourmetmiddag eller fil med flingor.

Hon fortsätter:

– Men det här med bakningen är så roligt. Jag bakade själv en tårta som domarna i programmet fick testa och de sa att den var vidrig. Jag förstår inte riktigt det, mina barn gillar den.

Hon berättar att hon bara har en riktig hobby – att fota.

– Jag älskar verkligen att fota och jag är ganska duktig på det. Jag är i och för sig ganska old school och använder mig av en analog systemkamera men jag tycker att det är charmigt. Jag gillar ju människor och det är det jag fotar allra helst.

Den 30 september släpper Tilde de Paula Eby sin första bok, "Tiden läker inga sår". I boken berättar hon om sin bakgrund som flykting.

– Det fanns ingen tanke på att boken skulle beröra ett aktuellt ämne. Det känns så hemskt att det är så. Att människor ska behöva fly i dag. Det är helt fruktansvärt.

Tilde de Paula Eby bjuder på sin bästa helglyssning:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:2gXFN1CFUKjI5WweXmKhE7" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SjuanTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.