Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lena Sundström lämnar DN för SVT

Publicerad: 16 november 2015, 08:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 20:21

Lena Sundström värvas som reporter och programledare till samhällsredaktionen.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som Dagens Media tidigare skrivit om satsar SVT nu stort på grävande journalistik, då de bland annat värvat tillbaka Fredrik Laurin från Ekot och gör ett grävande program för unga. Nu står det även klart att journalisten och författaren Lena Sundström blir programledare och reporter på SVT.

– Journalistiken står inför stora utmaningar idag, och jag känner att public service kommer att ha en viktigare roll än någonsin att fylla i framtiden, säger Lena Sundström i ett pressmeddelande.

Hon lämnar därmed Dagens Nyheter där hon varit sedan början av 2014.

– Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski uppmärksammar även rekryteringen på Twitter där han skriver: "Grattis till SVT som rekryterar Lena Sundström. Vi hoppas kunna fortsätta samarbeta med Lena som skribent i DN".

Lena Sundström kommer att arbeta som programledare och reporter vid samhällsredaktionen på SVT i Göteborg, där hon bland annat ska medverka i en ny programserie om yttrandefrihet som sänds 2016.

Lena Sundström har en bakgrund som reporter på bland annat Metro och Aftonbladet och som programledare för Kalla Fakta på TV4. Hon har även skrivit flera böcker och fick 2014 "Frihetspennan" som delas ut av Stiftelsen Torgny Segerstedts minne.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev