Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Lena Strandner blir programchef på Discovery

Publicerad: 28 Februari 2018, 10:48
Uppdaterad: 28 Februari 2018, 12:37

Lena Strandner och Niklas Vargö. Foto: Discovery Networks.

Lena Strandner blir programchef på Discovery Networks Sweden – och rekryterar samtidigt Balubas Niklas Vargö som utvecklingsansvarig.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Lena Strandner axlar manteln som programchef på Discovery Networks.

Hon kommer närmast från tjänsten som utvecklingschef på tv-huset, och har varit på Discovery Networks sedan 2007.  

– Min största tillgång är att jag älskar tv och har bra kunskap om vad tittarna vill ha. Dessutom har jag ett suveränt team omkring mig som verkligen brinner för utmaningar och att förverkliga de mål vi sätter. Det ska bli fantastiskt roligt att fortsätta leverera roligare tv med det underbara programgänget på Rådmansgatan, säger Lena Strandner i en kommentar.

I sin nya roll kommer hon att fortsätta rapportera till innehållsdirektören Axel Eriksson.

Lena Strandners första rekryterering till programavdelningen är Niklas Vargö, som blir ny utvecklingsansvarig på Discovery Networks Sweden. Niklas kommer närmast från produktionsbolaget Baluba, där han har haft en motsvarande tjänst.

– Niklas har ett väldigt bra öga för trender och vad som krävs för att en idé ska bryta igenom. Han har ett brett kontaktnät i tv – både lokalt och internationellt – och har dessutom en kreativ höjd som kommer tillföra jättemycket. Vi är glada att hälsa Niklas välkommen till Discoverys programavdelning, kommenterar Lena Strandner.

Lena Strandner har under sina år på Discovery Networks varit med i förvärvandet, formandet och utvecklandet av format som Färjan, Vem kan slå Filip & Fredrik, Wahlgrens Värld, Ex on the Beach, Superstars, Helt perfekt!, Sommaren med släkten och Den fantastiska historien med Berg & Meltzer.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.