Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Leif vs Lena

Publicerad: 27 Augusti 2009, 13:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och socialdemokraternas Leif Pagrotsky fajtades om att vara den största mediekramaren och den mest handlingskraftiga kulturministern på Kristallens seminariedag.


Det börjar dra ihop sig till val. På Kristallens seminariedag möttes moderaternas kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och socialdemokraternas Leif Pagrotsky i en debatt om mediepolitik.

Leif Pagrotsky klagade på alltför få mediepolitiska propositioner från alliansens kulturdepartement, för stort fokus på styrelseutnämningar och ett alldeles för litet medieintresse hos stats- och finansministern. Lena Adelsohn Liljeroth var däremot nöjd med sin insats och pekade bland annat på förbättrade sponsorvillkor för annonsörer och nya regler för frekvensanvändandet.

Brännande ämnen var som vanligt tv-licensen, regleringar av public service programutbud, momsfrågan och möjligheten att släppa in fler aktörer inom public service.

Dagens Kristallen-seminarier rymde även ämnen som annonsörsfinansierad programmering och hur man gör för att skapa ett framgångsrikt produktionsbolag.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.