Leif Silbersky till Brottscentralen

Aftonbladet biffar upp formatet med stjärnadvokaten Leif Silbersky.

Krimtrenden är kanske hetare än någonsin hos tv-kanalerna i höst. MTG TV har valt att göra om TV8 till en renodlad ”crime-kanal” – och snart är det dags för premiären av ”Nya Efterlyst”.

Den forne Efterlyst-programledaren Hasse Aros nya program ”Brottsplats Sverige” går också snart upp på TV4.

Den 31 augusti är det premiär för Aftonbladets ”Brottscentralen” i Investigation Discovery, Discovery Networks crime-kanal som efter distributionsbråket i våras tog plats i Telias utbud.

Nytt för denna säsong är att advokaterna Leif Silbersky och Johan Eriksson blir ”Brottscentralens” experter.

– Kriminalitet får enorm uppmärksamhet i både traditionella och sociala media idag, men kunskaper om hur juridiken fungerar i praktiken och vilken roll åklagare, advokater och domare har är inte alltid den bästa. Det ska bli både spännande och intressant att höja den nivån i direkt kontakt med Brottscentralens tittare i högaktuella och pågående fall, säger Leif Silbersky, i ett pressmeddelande.

På Discovery Networks Sweden är förväntningarna på Investigation Discovery höga.

– Crime-innehåll har en enormt stark roll i dagens mediabrus. Satsningen på genren – inte minst i Sveriges enda renodlade crimekanal Investigation Discovery - har naturligtvis även en tydlig roll i vår tillväxtstrategi. Jag är övertygad om att våra tittare kommer att uppskatta Brottscentralen och Aftonbladets högkvalitativa, uppdaterade och engagerande kriminaljournalistik i Investigation Discovery, säger Axel Eriksson, programdirektör för lokalproduktioner på Discovery Networks Sweden.

”Brottscentralen” produceras av Brand New Content.

Erik Wisterberg

Publicerad 2015-08-26 07.35Uppdaterad 2016-08-18 11.03