Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Leif Silbersky till Brottscentralen

Publicerad: 26 augusti 2015, 07:35
Uppdaterad: 18 augusti 2016, 11:03

Aftonbladet biffar upp formatet med stjärnadvokaten Leif Silbersky.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksAftonbladet

Krimtrenden är kanske hetare än någonsin hos tv-kanalerna i höst. MTG TV har valt att göra om TV8 till en renodlad ”crime-kanal” – och snart är det dags för premiären av ”Nya Efterlyst”.

Den forne Efterlyst-programledaren Hasse Aros nya program ”Brottsplats Sverige” går också snart upp på TV4.

Den 31 augusti är det premiär för Aftonbladets ”Brottscentralen” i Investigation Discovery, Discovery Networks crime-kanal som efter distributionsbråket i våras tog plats i Telias utbud.

Nytt för denna säsong är att advokaterna Leif Silbersky och Johan Eriksson blir ”Brottscentralens” experter.

– Kriminalitet får enorm uppmärksamhet i både traditionella och sociala media idag, men kunskaper om hur juridiken fungerar i praktiken och vilken roll åklagare, advokater och domare har är inte alltid den bästa. Det ska bli både spännande och intressant att höja den nivån i direkt kontakt med Brottscentralens tittare i högaktuella och pågående fall, säger Leif Silbersky, i ett pressmeddelande.

På Discovery Networks Sweden är förväntningarna på Investigation Discovery höga.

– Crime-innehåll har en enormt stark roll i dagens mediabrus. Satsningen på genren – inte minst i Sveriges enda renodlade crimekanal Investigation Discovery - har naturligtvis även en tydlig roll i vår tillväxtstrategi. Jag är övertygad om att våra tittare kommer att uppskatta Brottscentralen och Aftonbladets högkvalitativa, uppdaterade och engagerande kriminaljournalistik i Investigation Discovery, säger Axel Eriksson, programdirektör för lokalproduktioner på Discovery Networks Sweden.

”Brottscentralen” produceras av Brand New Content.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.