Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Leif GW: ”Spåret efter tjuvarna leder till konkurrenten”

Publicerad: 1 April 2010, 09:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Två personer misstänks ligga bakom inbrottet på Strix. Enligt Efterlysts Leif GW Persson leder spåren "direkt till ägarfamiljen i ett av Europas största medieföretag, som tillika äger en av våra konkurrenter". Bonnier är måttligt roade över anklagelsen.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat har TV3:s långkörare Efterlyst själva drabbats av ett inbrott.

I början av mars bröt sig några personer in på Strix-programmets redaktion och stal kamerautrustning till ett värde av en halv miljon kronor.

Enligt Efterlyst-profilen Leif GW Persson har polisen två misstänkta för brottet. Och en av dem har kopplingar till en stor, välkänd konkurrent, hävdade han i gårdagens direktsända program.

– Det här är inga typiska inbrottstjuvar… det här var fint folk. Jag uttryckte en misstanke om att det kanske var någon konkurrent i mediabranschen, sa Leif GW Persson, och tillade:

– Men nu har jag blivit överträffad å det grövsta. Här leder ju spåren direkt till ägarfamiljen i ett av Europas största medieföretag, som tillika äger en av våra konkurrenter i en egen tv-kanal, fortsatte Leif GW Persson.

Programledaren Hasse Aro försökte tona med misstankarna med orden ”men så direkt är det väl inte”, varpå Leif GW Persson säger:

– Nej, han kanske inte haft en ledande roll inom den mediala verksamheten om jag säger så.

Leif GW Persson vill inte utveckla sitt resonemang för Dagensmedia.se.

– Det var en liten lustighet. Men det finns ju massa mäktiga familjer, säger han.

Man kan ju tolka det som om du pekar ut Bonnier?

– Om du sätter dig in i ärendet faller bitarna på plats, men det tänker jag inte hjälpa dig med.

Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Bonnier, har inte sett inslaget och vill inte kommentera det.

– Men det låter aningen bisarrt, säger han.

Efter artikelns publicering ringer Mårten Lyth tillbaka. En av de misstänkta ska vara en avlägsen släkting till Bonnier, som inte har någonting med mediefamiljen att göra, säger han.

– Jag har pratat med Efterlyst och vi ska se hur vi ska ta saken vidare. Jag kan tycka att det är olyckligt och oöverlagt att gå så långt i anklagelserna. Om det var ett skämt var det inte helt lyckat, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.