Gå direkt till textinnehållet

Leif GW Persson till TV4

Kriminologprofessorn Leif GW Persson lämnar SVT för TV4.

TV4 knyter till sig kriminologprofessorn Leif GW Persson. Leif GW Persson har tidigare gjort programmet "GW:s mord" för kanalen – nu tar han klivet fullt ut till TV4.

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger Leif GW Persson, i ett pressmeddelande.

Redan till hösten kommer ett nytt kriminalmagasin med Leif GW Persson sändas i TV4, producerat av bolaget Stockholm-Köpenhamn.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Leif GW Persson till oss, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det nya programmet kommer att lägga stort fokus på aktuella brott. Titel är inte fullt ut spikad än. Det skiljer sig här från "GW:s mord" som har ett annat tempo där Leif går igenom mordgåtor.

En tredje säsong av "GW:s mord" har premiär den 20 mars och kommer bland annat ta upp Arboga-fallet. Ytterligare en säsong är planerad till våren 2019.

Samtidigt knyts Leif GW Persson närmare nyhetsbevakningen, med start i två specialsändningar inför och efter rättegången mot Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat svenska journalisten Kim Wall. 

Leif GW Persson kommer även att medverka regelbundet i "Nyhetsmorgon".

– Vi jobbar gärna sömlöst mellan olika program, och Leif är också gränslöst uppskattad och omtyckt av alla slags människor säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, i ett pressmeddelabde och fortsätter:

– Jag tror att det är kombinationen av hans djupa kunskaper, totalt oförställda person och hans stora hjärta. I "Nyhetsmorgon" finns också utrymme för honom att ibland göra personliga spaningar utanför kriminaljournalistiken.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-03-14 09.00Uppdaterad 2018-03-14 12.10

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: