Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Leif GW Persson gör serie för Kanal 5

Publicerad: 14 augusti 2017, 08:11
Uppdaterad: 14 augusti 2017, 08:34

Kriminologen Leif GW Persson gör krimserie för Discovery Networks med Robert Gustafsson i huvudrollen. Foto: Magnus Ragnvid

Discovery Networks gör krimserie med Leif GW Persson och skådespelaren Robert Gustafsson.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Leif GW Persson

Discovery Networks tar nästa steg i sin strategiska satsning på högkvalitativa serier. Mediehuset kommer under hösten 2018 visa en psykologisk dramaserie i krimmiljö.

Serien är framtagen tillsammans med Leif GW Persson och är en samproduktion mellan produktionsbolaget Yellow Bird, Discovery Networks, Viaplay och Nordisk Film. Huvudrollen spelas av skådespelaren Robert Gustafsson.

– Vi bygger vidare på vår dramasatsning genom starka samarbeten med högt kvalitativt fokus tillsammans med de skickligaste kreatörerna. Intresset för lokalt drama är enormt stort och vi är oerhört glada att få vara en del av det här samarbetet med Yellow Bird och de suveräna och oefterhärmliga Leif GW Persson och Robert Gustafsson, säger Axel Eriksson, programdirektör Discovery Networks, i ett pressmeddelande.

Programmet kommer först sändas på Kanal 5 och sedan på streamingtjänsten Viaplay.

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning. Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger Leif GW Persson, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Leif GW Persson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.