Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lars Mossing lämnar MTV

Publicerad: 16 augusti 2011, 08:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Dagensmedia.se kan berätta att Lars Mossing lämnar MTV Networks efter drygt fyra år som nordisk vd. Den svenska försäljningsdirektören Andrea Sahlgren tar över ansvaret för Norden.


Ämnen i artikeln:

MTVComedy CentralNickelodeon

Lars Mossing började på MTV Networks som nordisk försäljningsdirektör för sex år sedan och kom då från TV3 i Danmark. Ett par år senare efterträdde han dåvarande Norden-vd:n Clare Melford.

– Jag har jobbat här nästan sex år och pendlat mellan Köpenhamn och Stockholm och har känt en tid att det är dags att komma tillbaka till Köpenhamn. En annan orsak är att det är tid att pröva nytt efter sex år på MTV, säger Lars Mossing till dagensmedia.se.

Han lämnar MTV i slutet av september, men fortsätter som konsult för tv-bolaget året ut.

– Jag kan inte säga exakt vad jag ska göra eftersom saker kan ändras, men från den 1 januari börjar jag arbeta igen i den danska medieindustrin.

Hur skulle du beskriva din tid på MTV Networks?

– När jag började var bolaget väldigt MTV-fokuserat, men vi har utvecklats och fått flera starka kanaler, som Nickelodeon och Comedy Central, starka nischade kanaler och jobbar på många plattformar. Det har varit en spännande tid och bolaget har utvecklats väldigt bra, särskilt Nickelodeon.

Den svenska försäljningsdirektören Andrea Sahlgren blir försäljningsdirektör för hela Norden och i praktiken chef för regionen, men Lars Mossings vd-roll försvinner.

– MTV ändrar varumärkesorganisationen så att alla kanaler rapporterar till en nordeuropeisk varumärkeschef. Det är ett sätt att samla resurser och på så sätt stärka varumärkena. Andrea Sahlgren får ett kommersiellt ansvar att optimera annonsförsäljning och samarbeten på den nordiska marknaden, säger Lars Mossing.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News