fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lars Adaktusson lämnar TV8

Publicerad: 20 oktober 2010, 07:34

Lars Adaktusson slutar på MTG TV och TV8, kan dagensmedia.se avslöja.

Ämnen i artikeln:

TV8MTGLars Adaktusson

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@dagensmedia.se


Lars Adaktusson började på TV8 i januari 2007, och har sedan dess varit en av kanalens viktigaste profiler och programledare.

Nu väljer han att sluta på MTG TV.

– Det stämmer. Det har varit fyra väldigt bra år, jag har trivts hela vägen och har haft spännande jobb, så det här är inte ett enkelt beslut. Men TV8 är inte längre vad det var när jag började, jag och kanalen utvecklas inte längre åt samma håll, säger Lars Adaktusson till dagensmedia.se.

Du menar att kanalen har gått från att vara en samhälls- och aktualitetskanal till att mer bli en underhållningskanal?

– Jag respekterar fullt ut MTG:s vilja att bredda kanalen och få in större tittargrupper. Men jag känner att ambitionen att göra det som jag anställdes för, det vill säga bra, fördjupande samhällsjournalistik, finns inte kvar på samma sätt som tidigare. Så är läget, och då har jag dragit slutsatsen av det.

Vad ska du göra i stället?

– Det får vi se. Jag har en del tankar och idéer, och efter alla år har jag ett bra kontaktnät inom politik, journalistik och näringsliv. Jag är hoppfull om att hitta något så snart som möjligt, men i nuläget har jag inget.

Vill du även i fortsättningen jobba med tv och journalistik?

– I det här läget stänger jag inga dörrar. Vi får se vad det blir helt enkelt. Jag är anställd av TV8 fram till årsskiftet och jag har en del tankar och idéer om framtiden.

Lars Adaktusson har fått erbjudande om att vara programledare för ett nytt program i TV8 – men han har tackat nej.

– Det var ett attraktivt program som ska vara till just för att få in en bredare publik, det var mer åt infotainment-hållet. Jag är glad att jag fick erbjudandet att vara kvar, och vi skiljs som goda vänner, men jag känner att det är samhällsjournalistiken som ligger mig närmast om hjärtat.

Han är bekymrad över att det inte produceras mer samhällsjournalistik på tv, och då i synnerhet på kanaler som inte tillhör Sveriges Television.

– Det är ett allvarligare problem än att jag slutar på TV8. Det här är en diskussion som jag tycker att man bör föra mer intensivt.

– Vad gör man för att inte bara SVT ska stå för det seriösa innehållet i de svenska tv-kanalerna. Det är otroligt viktigt med mångfald och konkurrens inom samhällsjournalistiken på tv, säger Lars Adaktusson till dagensmedia.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev