lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Larmet inifrån tv-fabriken: Skrikande chefer, 12-timmarspass och livsfarliga produktioner

Tv på liv och död? Dagens Media har talat med ett stort antal erfarna tv-medarbetare som vittnar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Det handlar om en utbredd tystnadskultur, bristande ledarskap och ohållbara arbetsförhållanden som leder till riskfyllda och farliga situationer. Att produktionsbolagen tvingas acceptera tv-kanalernas alltför snäva budgetar pekas ut som ett strukturellt huvudproblem i tv-branschen. ”Tv-husen beställer ett lyxhus när de har råd med ett radhus”, säger en källa.

Publicerad: 8 juni 2021, 11:46

Ämnen i artikeln:

Tv

Dagens Media har talat med ett tiotal personer som alla vittnat om stora brister i arbetsmiljön på flera av Sveriges största produktionsbolag.

Diskussionen om arbetsvillkoren och arbetsmiljön för personer inom tv- och produktionsbranschen är inte ny, men har intensifierats den senaste tiden. Inte minst mot bakgrund av de sexuella övergrepp som ska

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll med dagliga nyheter, reportage och granskningar
Analyser från ledande experter varje vecka
Digitala “temanummer” åtta gånger per år
Guider med konkreta tips och råd hur du lyckas i det nya medielandskapet

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 6 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, analyser, guider och temanummer. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev