Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Larm från tidigare anställda: Övergrepp i Paradise Hotel under flera år

Publicerad: 4 maj 2021, 14:41

Tidigare anställda vittnar om att det under flera år pågått övergrepp under inspelningarna av Nent Groups Paradise Hotel. ”Det sopades under mattan” säger en källa till Veckorevyn.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupParadise HotelMastiff

Tidigare idag kom beskedet att Nent Group stoppar årets säsong av ”Paradise Hotel”. Detta efter misstänkta övergrepp som nu utreds som våldtäkt.

LÄS ÄVEN: Årets Paradise Hotel-säsong stoppas helt 

Men årets säsong är inte den enda där övergrepp förekommit, vittnar tidigare anställda i produktionen om.

Sexuella övergrepp är vardagsmat i ”Paradise Hotel”, skriver Veckorevyn, som intervjuat tre tidigare anställda inom produktionen.  

– Det har handlat om tjejer som har sovit eller varit medvetslösa när manliga deltagare haft sex med dem, säger en källa till Veckorevyn.

En annan källa uppger att hen blivit tystad av produktionen när misstänkta övergrepp har påtalats.

Källorna uppger också för Veckorevyn att rutinerna vid misstänkta övergrepp eller regelbrott varit otydliga. Ingen av de tre källorna har känt till att det funnits rutiner för incidentrapporter.

Matilda Snöwall, vd på Mastiff som producerar ”Paradise Hotel”, säger till Veckorevyn att hon inte känner igen sig i källornas beskrivningar, och hon säger att systemet med incidentrapporter används.

 

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.